Autoverzekering-voor-jongeren.nl in samenwerking met A.A.P Verzekeringen

Autoverzekering voor jongeren tips

autoverzekering voor jongeren tips

Autoverzekering voor jongeren tips!

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kan houden als je een autoverzekering voor jongeren af wilt sluiten. Verzekeringsmaatschappijen kijken bij acceptatie van de verzekering onder andere naar je leeftijd en het type auto.

Jongeren die net hun rijbewijs hebben gehaald worden vaak als risicogroep gezien. Koop je als beginnende bestuurder bijvoorbeeld een bmw m6 met 400+ PK dan zul je over het algemeen niet door de acceptatie heen komen, je vormt dan een te grote risico. Kom je er wel door dan zul je veelal een hele hoge premie moeten betalen.

Dit betekend niet dat het onmogelijk is om een jongeren autoverzekering af te sluiten als je 18 bent en net je rijbewijs hebt gehaald. Let wel goed op wat voor auto je koopt! Een kleine lichtere auto is de beste keuze, hierin kan je dan mooi een aantal jaren rijervaring opdoen, later kan je een overstap maken naar een grotere/zwaardere auto. Je hebt dan inmiddels ook al een aantal schadevrije jaren opgebouwd.

Begin vroeg met rijervaring opdoen!

Autoverzekering voor jongeren tips!

Soms krijg je het idee dat het jongeren lastiger wordt gemaakt als het gaat om autorijden maar niets is minder waar. Kijk bijvoorbeeld eens naar het initiatief 2toDrive. Dit experiment zorgde ervoor dat je met de leeftijd van 16,5 jaar al rijles kan gaan volgen en vanaf je 17e mag je het praktijkexamen afleggen voor je rijbewijs B. Tot je 18e mag je dan onder begeleiding van een coach autorijden. Het grote voordeel hiervan is dat je dan al wat rijervaring hebt opgedaan. In 2015 is een tussentijdse evaluatie. Als die goed uitpakt, kan dit initiatief definitief ingevoerd worden.

Wil je weten wat jouw autoverzekering voor jongeren bij ons kost? Bereken dan je premie!