Autoverzekering-voor-jongeren.nl in samenwerking met A.A.P Verzekeringen

Autoverzekering voor 17-jarige mogelijk?

Eind 2011 is het experiment 2toDrive van start gegaan, dit houd in dat je a;s 17 jarige al je rijbewijs kan gaan halen. Je mag dan alleen onder begeleiding van een coach een auto besturen. je vraagt je nu natuurlijk af of je als 17 jarige ook een autoverzekering kan afsluiten? En wat gebeurt er als je schade rijdt? In dit artikel lees je hoe het werkt.

Autoverzekering voor 17 jarige

Het is helaas nog niet mogelijk om als 17 jarige een autoverzekering af te sluiten. Je mag immers nog geen auto op naam hebben, dit is pas mogelijk vanaf 18 jaar. Wanneer je dus als 17 jarige je rijbewijs hebt gehaald, rij je dus altijd in een auto op naam van je coach.

Je coach moet z’n auto hiervoor verzekeren, hij kan wel aangeven bij de verzekeringsmaatschappij dat jij de regelmatige bestuurder bent maar je zult geen schadevrije jaren opbouwen.

Schade en autoverzekering voor 17 jarige

dat je onder begeleiding van een coach mag autorijden wil nog niet zeggen dat je coach verantwoordelijk is voor schade die jij rijdt. Zodra jij de auto bestuurd ben jij ook verantwoordelijk. Maar omdat de auto op naam staat van jouw coach valt de schade die jij eventueel rijdt wel onder zijn of haar autoverzekering. Let wel op: Sommige verzekeringsmaatschappijen hebben in de voorwaarden staan dat een bestuurder minimaal 18 jaar moet zijn, laat jouw coach dit wel goed uitzoeken voordat jij z’n auto gaat besturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *