Autoverzekering-voor-jongeren.nl in samenwerking met A.A.P Verzekeringen

Auto verzekeren op naam ouders

Auto verzekeren op naam ouders

De meeste verzekeringsmaatschappijen hanteren voor jongeren tot 24 jaar vaak een hogere premie. Jonge ‘onervaren’ bestuurders zijn vaker bij een ongeval betrokken en brengen daarom een hogere risico mee voor de verzekeringsmaatschappij. Sommige jongeren proberen dit te omzeilen door een verzekering op naam van de ouders te nemen. Maar is dit wel zo’n goed idee?

Auto verzekeren op naam ouders

Het is natuurlijk heel aantrekkelijk om je auto op naam van je ouders te verzekeren waardoor je een lagere premie hoeft te betalen dan wanneer de auto op jouw eigen naam verzekerd is. toch zitten hier een hoop risico’s aan vast.

Als de verzekering op naam van je ouders staat zijn je ouders regelmatige bestuurder van de auto. Mocht je toch besluiten om je auto te verzekering op de naam van je ouders en je raakt betrokken bij een ongeval en de verzekeringsmaatschappij komt erachter dat niet je ouders maar jij regelmatige bestuurder bent, dan kan het zijn dat de verzekeringsmaatschappij niet betaald. Jij moet de schade dan zelf betalen, dit kan oplopen tot wel enkele honderden euro’s

Behalve het risico wat je loopt is het niet verstandig om de verzekering op naam van je ouders te hebben met het oog op de toekomst. Zo bouw je bijvoorbeeld geen schadevrije jaren op. Als je dus een autoverzekering op jouw naam neemt zul je dus 0 schadevrije jaren hebben.

Je kunt dus als jongeren het beste een autoverzekering afsluiten op je eigen naam. Je betaalt dan tot je 24e wel wat meer, maar je bouwt wel schadevrije jaren op die je later een korting op je premie opleveren. benieuwd wat een verzekering voor jongeren gaat kosten? Wij zijn gegarandeerd de goedkoopste met een autoverzekering voor jongeren.

Autoverzekering voor jongeren

Zoals je rechts in de infographic kunt zien ben je uiteindelijk goedkoper uit als je de autoverzekering van begin af aan op eigen naam hebt. Speciaal voor de jonge autorijders bieden wij een autoverzekering voor jongeren aan. In het begin zul je iets meer premie betalen maar je bouwt wel schadevrije jaren op. Des te meer schadevrije jaren des te meer korting je krijgt op je autoverzekering. Dat loont al na 3 jaar. Bereken direct je premie!

Autoverzekering op naam van ouders

bronvermelding: unitedconsumers.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *